Inhoud bewerken

Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes

Nodig

1 persoon | 15 minuten

  • 150 gram krieltjes
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ei
  • ½ rode ui
  • 50 gram gerookte zalm
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 handje veldsla

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten beetgaar.
  2. Kook de sperziebonen en het ei in een andere pan met water 7 minuten. Spoel beide af met koud water, zodat je het ei gemakkelijk kunt pellen en de boontjes hun groene kleur behouden.
  3. Snijd de rode ui heel fijn. Halveer het ei. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  4. Roer in een schaaltje een dressing van de olie, mosterd, azijn en fijngesneden ui.
  5. Verdeel de sla, boontjes, ei, krieltjes en zalm op een bord. Schenk de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

Tips

  • Deze niçoise salade is ook lekker met wat olijven.
  • Vervang de gerookte zalm eens door tonijn.
  • Het is ook lekker om het eitje een keer te bakken in plaats van het te koken.
Bord met Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes