Niçoise salade met gerookte zalm & krieltjes
Nodig
1 persoon | 15 minuten
- 150 gram krieltjes
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ei
- ½ rode ui
- 50 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel (olijf)olie
- ½ theelepel mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 handje veldsla
Bereiding
- Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten beetgaar.
- Kook de sperziebonen en het ei in een andere pan met water 7 minuten. Spoel beide af met koud water, zodat je het ei gemakkelijk kunt pellen en de boontjes hun groene kleur behouden.
- Snijd de rode ui heel fijn. Halveer het ei. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Roer in een schaaltje een dressing van de olie, mosterd, azijn en fijngesneden ui.
- Verdeel de sla, boontjes, ei, krieltjes en zalm op een bord. Schenk de dressing over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Tips
- Deze niçoise salade is ook lekker met wat olijven.
- Vervang de gerookte zalm eens door tonijn.
- Het is ook lekker om het eitje een keer te bakken in plaats van het te koken.